Walther PPK

Walther PPK

Tidlöshet inspirerar till sann storhet. En banbrytande idé ger nu upphov till nästa prestationsnivå i oöverträffad prestanda, och levererar beprövade resultat när du behöver dem som mest.

Walthers branschledande innovation tog över rampljuset med sina PPK-handvapen. Vid tiden för sin uppfinning för över 80 år sedan inspirerade PPK en helt ny kategori inom skjutvapenindustrin, nu allmänt känd som den dolda bärpistolen. För att fylla behovet av prestanda i ett döljbart paket bröt Walther formen av fickpistoler och militära pistoler i full storlek för att ge undercover-officerare ett mer praktiskt och pålitligt alternativ, PPK. Den är inbyggd i .380 ACP, PPK ger all kraft som behövs i en självförsvarspistol utan att offra kritiska funktioner.

För att utföra detta revolutionerande koncept tog ”Police Pistol Kriminal” alla moderna framsteg som fanns tillgängliga vid den tiden och kombinerade dem till en prestandaledande pistol. Den har en dubbelverkande/enkelverkande avtryckare som lossnar när säkerhetsanordningen vrids ner till en säker position, först introducerad av Walther.

Få vapen har stått emot tidens tand som den briljant designade PPK. Än idag är PPK fortfarande en av de mest eftertraktade dolda bärpistolerna på marknaden. Detta tjänar som ett bevis på Walthers långvariga arv av excellens och oöverträffad prestation. Den tidlösa designen och överlägsna ingenjörskonsten gör PPK till en sann legend bland skjutvapen.

Walther PPK

Pistolen Walther PPK är en rekylmanövrerad, halvautomatisk pistol som gjorts känd av James Bond-filmerna. Idag tillverkas PPK-pistoler av Carl Walther GmbH Sportwaffen i Tyskland eller på licens från Walther i Frankrike och USA. Dessa pistoler har en exponerad hane, en dubbelverkande avtryckarmekanism, ett magasin med en kolumn och en fast pipa som också fungerar som styrstång för pistolens enkla rekylfjäder.

Översikt av Walther PPK

Walther PPK är i huvudsak en mindre version av Walther PP och producerades i betydande antal mellan 1931 och 1945 för användning av de tyska styrkorna. Efter kriget återupptogs tillverkningen av PP- och PPK-pistolerna i Frankrike av Manurhin under tysk licens. Senare återfördes produktionen till den återupprättade Walther-fabriken i staden Ulm ab Donau (förkrigstidens Walther-fabrik hade varit belägen i staden Zella-Mehlis), och dessa pistoler har använts i stor utsträckning av civila och poliser, samt för personligt försvar av många icke-infanteriofficerare i flera europeiska arméer. Mycket nära kopior av Walther PP tillverkades efter kriget av Östtyskland, Ungern, Rumänien, Turkiet och USA. För närvarande tillverkas Walther PP-, PPK/S- och PPK-pistoler i USA av Smith & Wesson Company under licens från Walther.

Walther PPK-pistolen liknar i huvudsak den större PP-pistolen, förutom greppramens olika utformning – greppryggremmen är integrerad med ramen och grepppanelerna är två separata föremål (vänster och höger) på PP, medan på PPK greppramen har en rektangulär form av en magasinskanal och ryggremmen bildas av den U-formade greppenheten i ett stycke, även den vanligtvis tillverkad av plast. Medan de flesta PPK-pistoler tillverkades med stålramar, producerade Walther även några aluminiuminramade PPK/L (lättvikts) pistoler under efterkrigstiden.

Det finns också en version som kallas Walther PPK/S, som är en korsning mellan PP och PPK. Den kombinerar PP-ramen med den kortare PPK-stilen och slidern. Dessa pistoler designades för att undvika de begränsningar som infördes av ”Gun Control Act2 från 1968. Denna lag begränsade i synnerhet minimistorleken på pistoler för ”sportändamål” som är tillåtna att importeras i USA, och användningen av den större greppramen tillåter importering av dessa pistoler istället för de mindre PPK-pistolerna, som förbjöds för införsel enligt denna lag.

Teknisk översikt

Walther PPK är en rekylmanövrerad pistol med en fast pipa, vanligtvis av stålkonstruktion. Ett fåtal aluminiuminramade PP-pistoler byggdes i Tyskland före kriget, och versioner av rostfritt stål har tillverkats i USA under Walthers licens sedan mitten av 1980-talet. Avtryckaren är dubbelverkande, med en exponerad hane och en rammonterad manuell säkerhetsspärr. Siktena är fixerade, med det bakre siktbladet laxstjärtat i slidern. Magasinen är enstackade; magasinets frigöringsknapp är vanligtvis placerad på ramens vänstra sida, precis under slidern och framför grepppanelen. Walther PPK-pistoler är försedda med en laddad kammarindikator, gjord i form av en liten tapp som sticker ut från baksidan av slidern (ovanför hanen) när en patron är i kammaren. Denna indikator finns inte på .22LR-modeller.

Det måste noteras att de flesta PPK-pistoler tillverkades för 7,65 mm (.32 ACP) kaliber, med 9 mm Kurz (9×17, .380 ACP) som tillverkades en kort period. .22 LR-versionen tillverkades det en del av, och hittills är den mest sällsynta versionen 6,35 mm/.25 ACP-versionen, med väldigt få vapen tillverkade tidigt i pistolens produktionshistoria.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *